Društvo stanovalcev Soseske Rače (DSSR)
DSSR
Domov O društvu Organi DSSR Akti DSSR Aktivnosti Kje smo Spletni forum

Društvo stanovalcev Soseske Rače (DSSR) je društvo, namenjeno povezovanju stanovalcev Soseske Rače in skrbi za varno in urejeno bivalno okolje.

Želimo si, da bi imeli čim več članic in članov z veliko konstruktivnimi predlogi in volje, da jih uresničijo. Če v ideji vidiš smisel, izpolni
pristopno izjavo in postani članica/član društva.

Pristopna izjava  Pristopna izjava 


Facebook      TWT
 

"Uradne" ure: do konca septembra, ko spet nadaljujemo z igralnimi uricami, smo dosegljivi na info@dssr.si

Predlogi, mnenja in pobude

Forum Društva

Finančno poslovanje
 
Aktivnosti in obvestila DSSR

- V soboto, 26.10.2013, ob 16.00, lepo vabljeni na kostanjev piknik, ki bo na zelenici za blokom na Mariborski 32. Piknik bo v vsakem vremenu.

- Z naslednjim letom ne bomo več kosili zelenic okoli blokov in zemljišča med vrstnimi in atrijskimi hišami - 15.10.2013 smo o tem obvestili upravnika.

- Odziv na prošnjo Pinusa Občini oz. Občinskemu svetu za izčlenitev sežigalnice zaradi nameravane odprodaje (13.10.2013)

- V sredo, 19. junija 2013, ob 18.00, v Modri hiški v Framu, Log 1, sodelujemo na 2. delu posveta Priložnosti in izzivi občine Rače-Fram z naslovom Zaženimo turistični razvoj v občini Rače-Fram

- V ponedeljek, 17. junija 2013, ob 18.00, v prostorih Društva organiziramo 1. del posveta Priložnosti in izzivi občine Rače-Fram z naslovom Poslovni utrip občine Rače-Fram skozi prostor in čas

- V nedeljo, 16. junija 2013 vabljeni na rekreativni turnir mešanih trojk v odbojki na mivki, ki ga organiziramo v okviru 14. občinskega praznika občine Rače-Fram.

- V soboto, 8.6.2013, vabljeni na piknik stanovalcev Soseske Rače

- sodelovali smo pri pripravi najave projekta za uvrstitev v Regijski razvojni program za finančno perspektivo EU 2014-2020 Mladinski center občine Rače-Fram

- V petek, 15.3.2013, ob 18.30 smo imeli 2. redni občni zbor Društva.
       - Poročilo o delu Društva za leto 2012
       - Program dela Društva v letu 2013

- V soboto, 13.10.2012, vabljeni na kostanjev piknik

-
Jesen se hitro bliža, z njo pa se vračajo Igralno - ustvarjalne urice, ki bodo od 3. oktobra 2012 naprej, vsako sredo od 17.15 do 18.30, v stanovanju S4 v pritličju stanovanjskega bloka na Mariborski 32. Tako kot lansko leto so za vse člane društva brezplačne, za ostale pa po dogovoru. Vabljeni vsi mladi po srcu.

-
V nedeljo, 17. junija 2012, v okviru prireditev v počastitev občinskega praznika soorganiziramo rekreativni TURNIR MEŠANIH TROJK V ODBOJKI NA MIVKI.

-
piknik stanovalcev soseske Rače, sobota, 19. maj 2012, ob 17.00 za blokom na Mariborski 32

- Od maja do konca septembra "uradnih" igralnih uric ne bo, se pa vidimo vsako sredo popoldan na otroškem igrišču ali na zelenici, kjer bomo igrali nogomet, odbojko, badminton, risali po pločnikih, se lovili, žogali, ...

- V soboto, 31.3.2012, ob 18.30 smo imeli 1. redni občni zbor Društva.
       - Poročilo o delu Društva za leto 2011
       - Program dela Društva v letu 2012


- v torek, 31.1.2012, ob 17.30 vabljeni na 2. sodelovalno srečanje Razvojni izzivi Rač - Kako v Račah in okoliških krajih soustvarjati priložnosti za razvoj kraja in ljudi, ki tukaj živijo, ki bo na sedežu Društva, na Mariborski 32 v Račah.

Na 1. sodelovalnem srečanju smo odprli kar nekaj zanimivih tem, s katerimi bomo na tokratnem srečanju nadaljevali in odprli kakšno novo (zagotovo vsaj s področja turizma). Med drugim se bomo pogovorili tudi o objavi in merilih natečaja Naj ideja za mlade - mladinski vrtec in predstavili, kaj se je od prvega srečanja dogajalo. Po prvem srečanju smo postavili spletno stran z napovednikom dogodkov v občini race-fram.net in odprli stran na Facebooku, saj smo ugotavljali, da se v občini sicer dogaja precej, vendar za marsikaj žal izvemo, ko je že mimo, ali pa celo nikoli.
Srečanje bo po metodi Odprtega prostora, tako kot prvič, moderiral Danilo Kozoderc.
Vabljeni vsi, ki:
- menite, da lahko z idejo ali aktivnim sodelovanjem prispevate k razvoju kraja in popestritvi dogajanja,
- želite pohvaliti ali izpostaviti karkoli, povezanega z Račami in okoliškimi kraji,
- iščete zanimivo poslovno idejo ali koristne informacije,
- vidite priložnost za navezavo stikov z ljudmi, ki imajo podobne cilje,
- ...


- od vključno 11.1.2012 bodo igralno - ustvarjalne urice namesto ob četrtkih ob sredah od 17:00 do 18:45

- Kot rezultat 1. srečanja Razvojni izzivi Rač - Kako v Račah soustvarjati priložnost za razvoj kraja in ljudi, ki tukaj živijo, ki je bilo 12. 12. 2011 nastaja info portal Rače-Fram.net, kjer bomo sproti objavljali vse dogodke v občini, za katere bomo izvedeli. Vse lepo prosim, da mi posredujete ali kar sami vpišete kakršenkoli dogodek ali prireditev, ki po potekala v občini ali je namenjena prebivalcem naše občine.

- Odprti prostor / sodelovalno srečanje: “Kako v Račah soustvarjati priložnost za razvoj kraja in ljudi, ki tukaj živijo”, v ponedeljek, 12. decembra 2011 ob 17.45 do največ 21.00 v Račah na Mariborski cesti 32, v pritličju stanovanjskega bloka na sedežu društva.

- Ker se poletje počasi končuje in bo priložnosti za igro in druženje otrok manj, ste od 13. oktobra vsak  četrtek 11.1.2012 vsako sredo od 17:00 do 18:45 vsi mladi po srcu vabljeni na Mariborsko 32, v stanovanje S4 (prvo stanovanje v pritličju). Čas bo namenjen igri in zabavi otrok, skupaj bomo prebrali kakšno zgodbico, pripravili krajšo lutkovno predstavo, odigrali igro ali dve Enke in podobnih družabnih iger. Sicer pa spremljajte dogodke na Facebooku in na forumu.

- Vse, ki ste pripravljeni sodelovati pri košnji zelenic okoli blokov na Mariborski 32 in 34 ter Sadjarski 21 in 23, prosim, da na naslov info@dssr.si pošljete svoj e-naslov in če je mogoče še GSM številko, da se bomo lažje dogovarjali.

- Z Upravne enote Maribor so nas 9.6.2011 obvestili, da je izdana odločba o registraciji društva. S tem smo tudi uradno registrirani.

- Oddali smo ponudbo za košnjo trave v okolici blokov A4, B4, A3 in B3.

- Zbiranje soglasij za košnjo zelenic in ureditev otroškega igrišča

- Ker je kar nekaj sostanovalcev septembra ob koncih tedna na trgatvah bo občni zbor društva v aprilu. Hkrati z občnim zborom bomo organizirali tudi piknik za vse stanovalce oz. lastnike stanovanj v stanovanjski soseski Rače.

- Razpored za košnjo trave
    Trenutno nas je 7, ki smo se javili za košnjo trave. Veseli bomo vsakega novega prostovoljca.

- Upam, da bomo jeseni zbrali dovolj poguma in našli čas, da bomo organizirali vsaj občasne aktivnosti za najmlajše (ure pravljic, krajše lutkovne predstave, druženje ob družabnih igrah, ustvarjalne delavnice). Če ste pripravljeni z otroki deliti svojo ustvarjalno/umetniško žilico in sodelovati pri pripravi, mi, prosim, sporočite na e-naslov ts@dssr.si (Tomaž).
Povezave:
Upra-stan d.o.o.
  - upravnik g. Jože Dolenc, GSM 030 324 231
Indoma d.o.o. - upravnik ga. Alenka Petrović, GSM 031 343 290

Snaga d.o.o.
Plinarna Maribor d.o.o.
Elektro Maribor


Dogodki in prireditve v Račah in okolici

Občina Rače-Fram
OŠ Rače
Vrtec Rače
Patronažna služba

Društva v občini Rače-Fram
Modra hiška

Soseska Rače

Spletna kamera - AC izvoz Fram

Avtobusni Vozni red - Veolia
Vozni red vlak Rače-Maribor
Vozni red vlak Maribor-Rače

Predlogi, mnenja in pobude

Forum Društva


Finančno poslovanje
e-naslov: info(a)dssr.si
Društvo stanovalcev Soseske Rače, Mariborska cesta 32, 2327 Rače
DSSR, 2011 Zadnja sprememba: 16.6.2013